Alle berichten van Ster

Kook uw eigen STER-kerstdiner

Kook met kerstmis zelf een vier-gangen kerstdiner met hulp van de

STER- Kerst Box

Dit jaar kunt u zelf uw Koken met de Kok pakket voor Kerst komen ophalen. Met verse streek- of biologische ingrediënten en door STER bereide half-producten. Je krijgt alle ingrediënten met de recepten in een tas en in een handomdraai zet je een mooi diner op tafel! We hebben pakketten voor 1, 2, 3, en 4 personen.

IMG_0191

Koud Voorgerecht
Gevulde rolletjes boerenham

Warm Voorgerecht
Biologische Tomatensoep

Hoofdgerecht
Boerderij-Eendenborst met Honingwijnsaus
Aardappel-Pastinaak Puree
Groenten van het seizoen

Nagerecht
Zelfgemaakte Chocolademousse

Een verrassing

Gegarandeerd plezier in de keuken! Alles is goed te doen, ook voor een niet geoefende kok. De soep, de vulling voor de ham, de dressing en de Honing-wijnsaus in het pakket zijn bereid in de keuken van STER.

Wilt u het nog gemakkelijker? Dan kunt u tegen een meerprijs ook de Aardappel-pastinaak puree (2,50 euro pp extra), de Chocolade mousse (2,50 euro pp extra) en de hamrolletjes (1 euro pp extra) geheel bereid krijgen. Dan hoeft u alleen de eendenborst echt zelf klaar te maken….

De prijzen zijn:
pakket 1 persoon €18,50
pakket 2 personen €17,50 pp: €35,-
pakket 3 personen €16,50 pp: €49,50
pakket 4 personen €15,50,- pp.: €62,-

Graag van te voren bestellen via een mail of telefoontje of SMS je 06-46077753

U kunt de Kerst-STER-Dinerpakketten op afspraak afhalen op woensdag 23  december tussen 14.00 en 17.00 uur of donderdag 24 december tussen 10.00 en 15.00 uur in Kersentuin STER, Trip 2.001 in 3998 WC Schalkwijk. In overleg kan het ook worden bezorgd.

Een koe uitbenen of zo…

Een koe uitbenen of zo…

Een tijdje terug kreeg ik een aanvraag van een importeur van lekkere smaakvolle Italiaanse olijfolie:
“Mevrouw, we willen graag koken voor een vrijgezellenfeest, maar we willen wel iets bijzonders: een koe uitbenen of zo……..”

Ik ben gaan bellen. En ja, begin september hadden we de workshop bij Ecofields in Wekerom, compleet met demonstratie van de slager die voor ons een kwart biologisch kalf uitbeende.
Het was geweldig.
Uitbenen is het juiste woord: letterlijk de botten eruit halen, voordat je een entrecote, een kalfsoester of vlees voor tartaar en gehakt hebt.

Rosé kalfsvlees. Want bij Ecofields worden de kalveren biologisch grootgebracht. Met voer afkomstig van de Hoge Veluwe en het Gelders Landschap. Uiteraard allemaal stiertjes……
Voor elke koe die in Nederland biologische melk geeft, wordt ook een stiertje geboren. Deze gaan naar Ecofields. Ze staan daar in een stal die zo licht is dat je er de krant bij kunt lezen. En de kalveren dartelen bij goed weer dagelijks naar buiten.

Het vlees is zacht en mals van smaak. Het is het lekkerst als je het van te voren marineert met een goede pesto, het kort aanbakt en het dan langzaam laat garen op 62 graden. Slow Cooking.

De Italianen willen alleen wit kalfsvlees eten. Helaas, dus geen Ecofields kalfsvlees. Dat had ik toch niet verwacht van het land waar je zo lekker kunt eten……!

Meer weten over Ecofields en biologisch kalfsvlees? www.ecofields.nl.

 

Schrijf een comment! Wat is jouw ervaring met -biologisch- kalfsvlees en slow cooking?

Zeeuws zeewier

Zeeuws zeewier

Op vakantie en op zoek naar nieuwe streekproducten. Dit keer vlak bij huis: zeewier uit de Oosterschelde!

Veganisten aten altijd al zeewier. Rijk aan vitaminen en voedingsstoffen. Maar ook gezond voor als je geen veganist bent.
Zo is zeewier rijk aan vitaminen, mineralen en goede vetzuren.

Japan heeft een cultuur waar het strooipotje met zeewier dagelijks op tafel staat. Zoals hier vroeger de maggie,  zal ik maar
zeggen. Of gewoon de peper en zout van nu.

Maar sinds de kernramp van Fukushima, is er minder vertrouwen in het Japanse Zeewier. Biedt dit kans voor Zeeland?

Zeeuws zeewier als streekproduct?

Gezaagde Zee-eik

In de Oosterschelde groeien minstens 25 soorten zeewier. Groenwier, roodwier, bruinwier. Met mooie namen zoals Zeesla,
Knotswier, Gezaagde Zee-eik, maar ook Wakamé en rood Hoorntjes wier.

Op vakantie raapten we een beetje Wakamé, en ik verwerkte het tot een tapenade. Het was heerlijk!  De blaasjeswier is na koken goed te roosteren
met kruiden en lekker over de sla. Het lekkerst om zo te eten vind ik het rode Hoorntjes wier. Wat ook heel lekker is om door de risotto te roeren of bij vis
klaar te maken.

Waarom zijn Nederlanders niet gewend het zeewier te eten?

Het antwoord is eenvoudig. Zeewier heeft een rots nodig om te hechten, en de rotsen liggen er pas sinds de Deltawerken! Ja, en de pieren in de Noordzee, hebben wat zeewier, maar dat valt in het niets met de rotsen die de Schotse of Franse kunst kent. En daar is wel een zeewier traditie!

Kom koks, laat je inspireren.

Wie weet is over 50 jaar het eten van zeewier net zo normaal als het eten van broccoli!

 

Meer weten over zeewier? www.zeewierwijzer.nl biedt veel informatie!

Schrijf een comment! Heb je ervaring met het eten en bereiden van zeewier! En zo ja,  welke?