Een koe uitbenen of zo…

Een koe uitbenen of zo…

Een tijdje terug kreeg ik een aanvraag van een importeur van lekkere smaakvolle Italiaanse olijfolie:
“Mevrouw, we willen graag koken voor een vrijgezellenfeest, maar we willen wel iets bijzonders: een koe uitbenen of zo……..”

Ik ben gaan bellen. En ja, begin september hadden we de workshop bij Ecofields in Wekerom, compleet met demonstratie van de slager die voor ons een kwart biologisch kalf uitbeende.
Het was geweldig.
Uitbenen is het juiste woord: letterlijk de botten eruit halen, voordat je een entrecote, een kalfsoester of vlees voor tartaar en gehakt hebt.

Rosé kalfsvlees. Want bij Ecofields worden de kalveren biologisch grootgebracht. Met voer afkomstig van de Hoge Veluwe en het Gelders Landschap. Uiteraard allemaal stiertjes……
Voor elke koe die in Nederland biologische melk geeft, wordt ook een stiertje geboren. Deze gaan naar Ecofields. Ze staan daar in een stal die zo licht is dat je er de krant bij kunt lezen. En de kalveren dartelen bij goed weer dagelijks naar buiten.

Het vlees is zacht en mals van smaak. Het is het lekkerst als je het van te voren marineert met een goede pesto, het kort aanbakt en het dan langzaam laat garen op 62 graden. Slow Cooking.

De Italianen willen alleen wit kalfsvlees eten. Helaas, dus geen Ecofields kalfsvlees. Dat had ik toch niet verwacht van het land waar je zo lekker kunt eten……!

Meer weten over Ecofields en biologisch kalfsvlees? www.ecofields.nl.

 

Schrijf een comment! Wat is jouw ervaring met -biologisch- kalfsvlees en slow cooking?

Een gedachte over “Een koe uitbenen of zo…

Reacties zijn gesloten.