Kun je liefde proeven?

Kun je liefde proeven?

_MG_2561 hanke met bessen close up

Met liefde gemaakt…. met passie gekookt. Je hoort het steeds vaker. AH verkoopt zelfs passie-brood, je proeft de liefde….. Maar wat betekent het eigenlijk?

Kun je Liefde proeven? En zo ja, is het dan lekkerder? En als het niet met Liefde is gemaakt, smaakt het dan minder…?

Onder 4 dames die zeer ervaren waren met meditatie, deden we een proef. Ik leerde ze een manier om energieën van liefde en eenheid aan het eten toe te voegen. Vervolgens maakten we hierin een smoothie. Die was verrukkelijk. Zo vol van smaak! Maar is dit dan een bewijs?

Veel mensen hebben wel een ervaring dat je nog voor je kinderen of gezin moet koken, terwijl je eigenlijk moe bent. En dat je dan toch iets gaat maken. En dat het dan niet lukt, of ze lusten ze het niet. En jij balen.

Als we in de kookworkshops de taken verdelen zeg ik altijd: Maak vooral datgene wat je leuk vindt, en waar het water je bij in de mond loopt. Want wat je maakt met chagrijn, dat gaat het echt niet worden! En dan is iedereen opgelucht en maakt iedereen wat hij/zij leuk vindt om te maken.

Om op de 4 dames terug te komen. We gingen gewoon kletsen en maakten de smoothie opnieuw, nu op de automatische piloot. En wat werd het? Het werd gewoon, maar zonder een geheel, alsof je heel veel smaken bij elkaar proefde.

Daarna gaven we de smoothie de aandacht van liefde en eenheid. Ja, er was nog een beetje citroensap nodig, dat ook, en het proefde als een heerlijk geheel!

Met liefde gemaakt. ..

Betoverend lekker!