Gemakkelijk en gezond eten. Kan dat wel?

Gemakkelijk en gezond eten. Kan dat wel?

Op Boergondische Sferen maakten we in 5 minuten dressing in een handig knijpflesje en roosterden we zonnebloempitten en pompoenpitten. Gewoon, in een droge koekepan. Een heel klein beetje sojasaus erbij, goed roeren, en de pitjes op een diep bord af laten koelen.

zaden roosteren
zaden roosteren

In een afgesloten pot blijven de zaden een paar weken houdbaar en knapperig.

Zo maak je snel en gemakkelijk je salade!  Gemengde sla, rucola of spinazie  op het bord doen, dressing erdoor mengen en de geroosterde zaden erover strooien. Ik eet het bijna elke dag! Daarna kun je over de salade strooien wat je wilt.

Bijvoorbeeld blokjes –feta-kaas,  olijven, tomaatjes erover.  Of kipfilet met walnoot en peer. Of haring en uitjes, of gerookte makreel met frambozen, of garnalen en radijsjes.

Salade met dressing, zaden, haring, zongedroogde tomaat en rode bessen
Salade met dressing, zaden, haring, zongedroogde tomaat en rode bessen

In vis zitten de goede essentiele natuurlijke vetzuren, dus dat neem ik nogal eens.

Over goede vetzuren gesproken.

Maak de dressing van koud geperste olieen. Oftewel Extra Vierge. De olieen ruiken dan nog naar het oorspronkelijke ingredient, en bevatten de goede vetzuren.

dressingflesje met olieen en azijn
dressingflesje met olieen en azijn

Zo gebruik ik vaak walnootolie, koudgeperste zonnebloemolie en olijfolie extra vierge bij elkaar.  Neem dan 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels zonnebloemolie en 1 eetlepel walnootolie. Aangevuld met appel en- of frambozenazijn, van beide 1 eetlepel.  Goed schudden….  Proeven….,  Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.