Vegetarische catering, vegetarisch koken, vegetarische kookworkshop

De exclusieve vegetarische keuken

Bij Hanke Schoor van Ster neemt de vegetarische keuken een belangrijke plaats in op het menu. Sinds Hanke begon met Ster zijn vegetarische gerechten haar specialiteit. Regelmatig creëert ze nieuwe gerechten en inmiddels zijn tal van haar vegetarische recepten vermaard. Of het nu gaat om haar gevulde portobello paddestoelen, haar spinaziecake of haar quiches, de gasten komen er voor terug.

Langste vegetarische tafel

In augustus 2011 verzorgde Ster de catering van de langste vegetarische tafel van Nederland, georganiseerd door de Nederlandse vegetariërsbond en het Vara-programma Vroege Vogels. Een recordaantal van 220 mensen at gezamenlijk op het Neude in Utrecht een vegetarische maaltijd van Ster. Op het menu een aantal smakelijke gerechten, zoals met humus gevuld witlofblad, een boerenbroodje met rozenbottelchutney en pijnboompitten en courgettesoep met gember. Volgens een deelnemer “toonde het initiatief aan dat het heel goed mogelijk is om én bourgondiër én vegetariër te zijn”. Dat horen wij graag! Klik hier voor een verslag op youtube.

Menu De Langste Vegetarische Tafel
3 augustus 2011  

Klassiek vegetarisch

Quiche champignon puntje met tomaat
Rucolasalade met balsamicodressing en hazelnoot
Gevuld ei

*** 

 Culinair vegetarisch

Quiche spinaziepuntje met tomaat
Gevuld witlofblad met humus en aardbei
Boerenbroodje met geitenkaas en rozebottelchutney

*** 

 Veganistisch

 Gemarineerd zongedroogd tomaatje, olijf, falafal en komkommer aan stokje
Boerenbroodje met caponata van aubergine en paprika en pijnboompitten
Gevuld slablad met humus en aardbei

 ***

 Linzen-paprikasoep
Courgettesoep met gember

 ***

 Geserveerd met boerenbroodjes, roomboter, tapenade en tzatziki
90% van de gebruikte ingrediënten is biologisch.

Eet smakelijk!