Wie

Wie

Al vijftien jaar kookt Hanke Schoor met veel passie voor een enthousiaste en steeds groeiende klantenkring. “Mijn drijfveer is gasten een fijne en inspirerende avond of middag te bezorgen. Een diner, lunch of kookworkshop om van te genieten en als belevenis te onthouden”. 

Het koksvak leerde Hanke deels in de praktijk, onder meer door te werken in diverse horecabedrijven en kookstudio’s zoals de Kookook in Amsterdam en de Kookfabriek in Den Haag. Daarnaast volgde ze voor de fijne kneepjes van het vak lessen in kookatelier de Librije in Zwolle. 

Hanke heeft niet alleen ruime ervaring als kok en organisator, zij is ook cum laude afgestudeerd als voedingskundige aan de Wageningen Universiteit. In de moderne streekkeuken combineert ze haar kennis over voeding en landbouw met eten en gastvrijheid.

Of, zoals ze zelf zegt: “In het eten is ons hele leven gesymboliseerd. Of het nu gaat om het genieten ervan, aandacht die we geven, taakverdeling die we hebben, de manier waarop we koken. Bijna alles kun je in het eten terug vinden. Dat geeft eten en koken een extra dimensie.”

In dit artikel in Veluweleven leest u meer over wie Hanke is en waarom zij met Ster is begonnen. Op dit filmpje van TV Gelderland zie je Hanke (vanaf minuut 22) aan het werk.