Streekproducten, biologische catering

Streekproducten

Ster werkt zoveel mogelijk met verse producten uit de directe omgeving, het liefst van de boerderij om de hoek. In elk seizoen zijn dat weer andere producten. In het voorjaar hebben wij bijvoorbeeld aardbeien en asperges, in het najaar paddenstoelen en pompoen. Wij kopen alleen vlees in waarvan we zeker weten dat de dieren een goed leven hebben gehad. Bij streekproducten is het aantal eetkilometers (het aantal kilometers dat voedsel aflegt voor het op uw bord ligt) minimaal: dat is goed voor het milieu, en verser kan niet! Koken op de boerderij kan ook, kijk hiervoor bij Koekerellen.

Producten van een streekbuffet uit de Gelderse Vallei  en de Utrechtse heuvelrug zijn uit diverse plaatsen in de streek afkomstig. Zo werken wij bijvoorbeeld met:

–          hertenvlees uit Nijkerk
–          Veluwse maiseend  uit Doornspijk
–          biologisch kalfsvlees uit Wekerom
–          biologisch brood  uit Harmelen
–          Remeker kaas uit Lunteren
–          boerenkaas uit Barneveld of Cothen
–          biologische geitenkaas uit Woudenberg
–          fruit uit Bunnik
–          yoghurt, kwark, roomboter uit Groenekan
–          ijs uit Renswoude of Voorthuizen
–          boerenadvocaat uit Veenendaal

Tijdens de kookworkshops en bij de presentatie van de buffetten en de diners kan de kok u nog veel meer vertellen over de producten en waar ze vandaan komen. Onze persoonlijk inkoop staat garant voor kwaliteit.

 

 

 

Streekingrediënten voor een dessert, ten behoeve van een kookworkshop in Leusden.