Smaakmakers

Thuis koken met STER

De lekkerste recepten van Hanke Schoor zijn gebundeld in het boek ‘Smaakmakers, de Gelderse Vallei in recepten en verhalen’. Het boek brengt naast Hanke’s recepten ook tien makers van streekproducten in beeld.

Boeren uit de streek
De Gelderse Vallei blijkt vol vernieuwende boerenbedrijven met enthousiaste boeren. Van wijnboeren, geitenkaasmakers, fruittelers tot hertenhouders – het aanbod is zo rijk dat koken met deze producten een bijzonder smakelijke aangelegenheid is.  

De moderne streekkeuken
Uiteenlopende streekproducten uit de Gelderse Vallei vormden het uitgangspunt voor de recepten in Smaakmakers. De inspiratie ervoor haalde Hanke Schoor uit alle windstreken. Geen traditionele, maar een moderne streekkeuken dus: met boerentapas als gevulde kalfsrolletjes of Gelderse geitenkaas in bladerdeeg, amuses van gerookte eendenborst en reerugfilet met gewokte spinazie en geroosterde pompoen. De desserts variëren van trifle,  boerenflensjes met compote van blauwe bessen tot warme appelcrunch met boerenroomijs en advocaat. Allemaal met producten uit eigen streek. Het boek staat vol handige kooktips en  meer dan 100 foto’s van gerechten, producten en boerderijen.

Smaakmakers, de Gelderse Vallei in recepten en verhalen

Recepten: Hanke Schoor
Tekst: Clara van Ravenhorst
Foto’s: Betty van de Bunt
Verkoopprijs: 18,50 incl. BTW.
Oplage: 1500 stuks
Blz: 144 bladzijden
Uitgave: gebonden, hardcover
Formaat: 17 X 24 cm.

Prijs: €18,50 exclusief verzendkosten.
U kunt het boek bestellen door een email te sturen aan Ster